Casa verde
 • Întocmirea dosarului de finanțare
 • Consultanța tehnică în alegerea celui mai bun instalator de pe piață
 • Asigurarea auditului în timpul instalării sistemului
 • Întocmirea dosarului de rambursare a cheltuielilor eligibile
 • Consultanță în minimizarea cheltuielilor eligibile
 • Consultanță bancară


Cereri pentru panouri solare

De când a fost lansată noua sesiune pentru depunerea dosarelor pe programul "Casa Verde", 328 de vasluieni s-au prezentat la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) cu dosarele completate. Din totalul cererilor, majoritatea, 295, sunt pentru instalarea de panouri solare, 29 de cereri sunt pentru centrale termice, iar patru pentru instalarea unei pompe de căldură. "Vasluiul are finanțare pentru aproximativ 350 de cereri. Termenul limită de depunere a dosarelor este 15 iulie. Au mai rămas bani pentru aproximativ 22 de solicitări, însă credem că în această sesiune a programului vom acoperi toată finanțarea. După ce se va încheia perioada de depunere a dosarelor, o comisie va analiza toate aceste solicitări, după care se va trece la acordarea fondurilor nerambursabile", a declarat Doina Ungureanu, purtător de cuvânt al APM Vaslui. Suma alocată județului în această sesiune se ridică la peste 2,1 milioane de lei. Programul se adresează exclusiv persoanelor fizice, iar un solicitant poate beneficia de până la 6.000 de lei pentru panouri solare, 7.000 de lei pentru o instalație de producere a energiei termice pe bază de peleți ori biomasă și de maximum 8.000 de lei în cazul pompelor de căldură.
Cristi Lapa
Sursa: obiectivdevaslui.ro

Bugetul pentru finantarea proiectelor de producere a energiei "verzi" depuse anul trecut, suplimentat cu 100 de milioane de euro
Avand in vedere numarul mare de proiecte care au obtinut un punctaj peste limita impusa de Ghidul Solicitantului (60 puncte), Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in calitate de AM pentru POSCCE, a anuntatsuplimentarea bugetului alocat pentru cererea de propuneri de proiecte din 2010 a Operatiunii 4.2."Sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (in unitati cu putere instalata mai mica sau egala cu 10 MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale si a altor resurse regenerabilede energie".
Suplimentarea bugetului, cu 100 milioane euro, s-a realizat in urma adoptarii Deciziei nr.13 a Comitetului de Monitorizare a POS CCE, reunit in 28 iunie 2011.
Sursa: AM POS CCE

CAMPANIE DE INFORMARE PRIVIND ACCESAREA DE FONDURI „CASA VERDE 2011“
IN DATA DE 07.07.2011 LA ORA 17.00 LA CASA DE CULTURA HUSI, EVENIMENT ORGANIZAT DE CASA DE CULTURA HUSI SI SC CIMP DE SOARE SRL.
GRATIS SI PENTRU TOT PUBLICUL
Pentru inscrieri si alte relatii www.campdesoare.ro , la email campdesoare@gmail.com si la Tel. 0761 506 050 / 0742 353 914

ANUNT IMPORTANT:
In legatura cu derularea programului Casa Verde 2011 aducem la cunostinta celor interesati urmatoarele:

 • Judetele care au depasit fondul alocat la deschiderea sesiunii Casa Verde 2011 – Alba, Bihor, Brasov, Buzau, Covasna, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinti, Olt, Salaj, Sibiu, Valcea si Vrancea vor primi dosare de finantare pana la data de 01.07.2011.
 • Judetele Arad, Arges, Bacau, Bistrita Nasaud, Botosani, Braila, Bucuresti, Calarasi, Caras Severin, Cluj, Constanta, Dambovita, Galati, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui vor primi dosare de finantare pana la data de 15.08.2011.
Dupa 15.08.2011 se va realiza o redistribuire a fondurilor intre judete, in sensul ca sumele ramase disponibile in unele judete se vor redistribui in judetele unde solicitarile sunt mai mari decat valorile repartizate initial.

VEZI SI COMUNICATUL DE PRESA AFM

INFORMAŢII PRIVIND PROGRAMUL CASA VERDE - PERSOANE FIZICE 2011

Începe Programul “Casa Verde” !

Administraţia Fondului pentru Mediu va lansa miercuri, 1 iunie 2011, a doua sesiune a Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, denumit popular Programul "Casa Verde" care se adresează persoanelor fizice. Începând cu data de 1 iunie, persoanele fizice îşi pot depune dosarele de finanţare nerambursabilă la agenţiile judeţene de mediu din localităţile unde domiciliază. Programul, care se adresează exclusiv persoanelor fizice, constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, în funcţie de tipul instalaţiei, astfel:

 • până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;
 • până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură;
 • până la 6.000 lei pentru instalaţie de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

GHIDUL

DOCUMENTE ANEXE